Katten

In onze dierenartspraktijk kan je terecht voor algemeen onderzoek, mest- en urineonderzoek, echografie en digitale radiografie.

De vaccins bieden bescherming tegen kattenziekte, kattenniesziekte, chlamydia, leukose, rattenziekte en rabiës. Vanaf 6 weken dient uw kat een eerste vaccinatie te krijgen. Op 12 weken gebeurt een herhalingsvaccinatie. Hierna volstaat een jaarlijkse vaccinatie rond de verjaardag van uw kat.
Ontwormen hoort bij de basisverzorging van uw kat en kan allerhande problemen voorkomen. Een eerste ontworming gebeurt meestal op 6 weken. Dit wordt best elke maand herhaald tot de kat 6 maand is. Nadien elk trimester ontwormen. Tijdens het vaccinatiebezoek wordt een ontwormingsschema op maat voorgesteld voor het verdere jaar.
Behandeling tegen teken en vlooien kan op verschillende manieren nl. met halsbandjes, pipetten of spray. Tijdens het vaccinatiebezoek wordt een behandelingsschema op maat voorgesteld voor het verdere jaar

 
Een goede tandverzorging voorkomt ziektes, verlies van tanden en een slechte adem. Wanneer uw dier last heeft van tandsteen of andere gebitsproblemen, kunnen wij deze verhelpen.
De meeste operaties kunnen in onze praktijk uitgevoerd worden: castratie, sterilisatie, behandeling tumoren, wondbehandeling, courante oog -en ooroperaties, verwijderen van tandsteen (ultrasoon), bevallingen, ... . In de recovery zal uw kat onder controle wakker worden.
In onze dierenartspraktijk kan u terecht voor algemeen onderzoek, bloed-, mest- en urineonderzoek , echografie en digitale radiografie. Bloedtesten op kattenaids en leucose doen we zelf, andere onderzoeken gebeuren in het labo.
Identificatie en registratie: voor het chippen en registreren in een centrale gegevensbank en voor het opmaken van een reispasje voor uwhuisdier kan u bij ons terecht.